FRISS

2014. április 26.

Reménytelen ~ Blogturné #7.nap

A Könyvmolyképző a Könyvfesztiválra hozza el nektek Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen című regényét, ami remélhetőleg benneteket is úgy el fog varázsolni, ahogy minket. 2014.április 14 - 30 között egy-egy blogger fogja bemutatni nektek Sky és Holder szívszorító, de mégis gyönyörű, szenvedéllyel teli történetét és az értékelések és a játék mellett rengeteg extrát is olvashattok a könyvről.



Colleen Hoover
Reménytelen

 
10175960_823342987694748_6347645808369027232_n.jpg

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.


A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…



Kiadó
 Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat
 Reménytelen #1
Oldalszám
 408 oldal
Kötés
 Puhakötés/ kemény táblás
Fordító
 Sándor Alexandra
Megjelenés
 2014.04.25.
Goodreads-rating
 4.47

Ha igaz az, hogy arról sokkal könnyebb írni amit nem szeretünk, mint amit szeretünk, akkor most nagyon össze kell szednem magam, hogy értelmes mondatokban tudjam megfogalmazni a véleményemet erről a könyvről. Ugyanis imádtam. Nem szeretek ilyen szavakkal dobálózni, de lazán az év legjobb könyve lett a szememben.

Kezdem azzal, hogy már eleve nagy várakozással álltam neki ennek a sztorinak. Hatalmas hype vette körül és dicsérő szavakon túl mást nem is hallottam róla. Minden embernek más az ízlése, még a BTK-n belül is igen éles (de békés :) véleménykülönbségek vannak közöttünk. Itt azonban mindenki véleménye egyezett. Ez egy kitűnő könyv.

Mitől? Véleményem szerint attól az erőlködés nélküli történetmeséléstől, ahogy Collen Hoover kezeli a cselekményt. Imádtam a karaktereket is, erről később, de ami a legjobban megfogott az, hogy az írónő milyen jól kézben tartja a cselekményt, de ez mégsem tűnik sehol sem tervezettnek. Érezni, és valahol tudni is lehet, hogy mi fog következni, hiszen azért kapunk utalásokat és apró bepillantásokat a szereplők múltjába. Ha valaki nagyon agyal, akkor azért a kibontakozás előtt össze tudja rakni a kirakós darabjait, de mégis olyan remekül adagolja az írónő a bombákat, hogy mindig felhördültem, ha valami új került felszínre. A rejtély mellett a karaktereke egymáshoz fűződő viszonya is olyan természetességgel és kellemes tempóban történik, ami nem is lesz sem elsietett, sem túlzottan feszült. Minden a megfelelő adagban van benne és a végén minden apróság értelmet nyer.

Persze ez a barátságos tempó nem jelenti azt, hogy nem számíthatunk fordulatokra és nagy érzelmekre, pattogó szikrákra. ellenkezőleg. Ez csak annyit jelent, hogy kellően hangulatba hozza az embert, egyik lapot a másik után fordítod, és észre sem veszed, hogy már a könyv felénél tartasz. Olyan jól alakított a sztori, hogy az elején egyáltalán nem számítasz ilyen végkifejletre. Más az elképzelésed arról, hogy ki a problémás és ki nem.

Elég sok olyan könyvet olvastam mostanában, ahol valami tragédiát éltek át a főszereplők. ezzel kapcsolatban azért van aki erős túlzásba esik. Nem beszélhetek saját tapasztalatból (szerencsére) de azt gondolom, hogy a sérült fiatalok esetében sok mai regény teljesen használhatatlan embereknek mutatja be őket. Én hiszem, hogy ez nem így van, és ebben az írónő is egyetérthet velem, mert itt ugyan komoly tragédiákkal kell szembenézni a szereplőinknek, de emellett szórakoztató és kiegyensúlyozott emberek, akik mással is foglalkoznak a bánatukon kívül, érzelmeik és reakcióik teljesen valódiak, nem túlzóak. Számomra ettől is más ez a könyv.

A karakterek is páratlanok. Főhősnőnk, Sky közel sem ártatlan, de azért nem romlott életet él. Most először kerül bele a társasági életbe, eddig csak otthon tanult, és végigkövethetjük, hogy hogyan illeszkedik be ebbe a közegbe. Sky humoros, erős és határozott csaj, akinek csípős a nyelve és nagy a szíve. Szerettem Breckint, a meleg barátját, bár többet is el tudtam képzelni belőle a könyvben. Holder, a PASI azonban kicsit háttérbe szorította az összes többi karaktert. Holder egy kicsit talán túl tökéletes is, de én azért ennyi túlzást el tudok viselni. Sky és az álompasija kapcsolata kiválóan alakított, az érzelmek és a forró pillanatok mellett azért van részük drámában bőven, mégse lesz ettől nagy lelki válság. Tökéletes páros.

Summa: nincs mit mondani, el kell olvasni. Közel tökéletes könyv számomra. Vagy talán nem is csak közel...


Értékelés
Cselekmény
Aaaaa
Karakterek
Aaaaa
Világ – Háttér
Aaaaa
Eredetiség
Aaaaa
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaaaa
Befejezés
Aaaaa
Verdikt:
5,00


http://fantazmo.hu/a-vervoros-ut-es-a-tortenelem-korforgasa/

Extra
Vessetek egy pillantást Colleen Hoover írói kuckójára, és kedves háziállatára.



Nyereményjáték
A Könyvmolyképző Kiadónak hála a játék ezúttal sem marad el! Minden blogbejegyzésben megosztunk egy-egy, reményhez kapcsolódó idézetet. A Ti dolgotok, hogy kitaláljátok, mely könyvekből származnak ezek a mondatok.

(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

Ne feledd, a remény nagyon jó dolog, talán a legjobbak egyike, és a jó dolgok soha nem halnak meg, amint a rosszak sem élnek örökké. 



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje
Április 14 - Angelika blogja
Április 16 - Kristina blogja
Április 18 - Media Addict
Április 20 - Dreamworld
Április 22 - Kelly Lupi olvas
Április 24 - Deszy könyvajánlója
Április 26 - Nem harap a...
Április 28 - Szilvamag olvas Április 30 - MFKata gondolatai
 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top