FRISS

2014. április 29.

A nyár amikor megszépültem ~ Blogturné #3.nap





A Könyvmolyképző jóvoltából hamarosan megjelenik Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem című regénye, a Nyár trilógia első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Belly különleges nyári élményeit!

2014. április 25-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Jenny Han
A nyár amikor megszépültem

 




Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi. 


Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?


Kiadó
 Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat
 Nyár trilógia #1
Oldalszám
 ? oldal
Kötés
 Puhakötés/ kemény táblás
Fordító
 Tóth István
Megjelenés
 2014.04.24.
Goodreads-rating
 4.03


Csak rá kell nézni és el kell olvasni a fülszöveget ennél a könyvnél, hogy megjöjjön az első benyomás. Ez a regény nagyon cuki és könnyű lesz. Ha ez a gondolatunk - és ilyenre vágyunk - akkor nem fogunk csalódni. Belly nyara kellemes kikapcsolódást ígér, csipetnyi komolyabb mondanivalóval és sok-sok érzelemmel. Fiatal lányoknak, a gyermeküket megérteni vágyó lányos anyukáknak és lélekben tinédzsereknek ajánlott.

A cím ugyan egy nyár történetét ígéri, de ez mégiscsak egy fiatal élet története. Belly gyakorta visszaemlékezik a korábban a tengerparton töltött évekre és így jobban megismerhetjük őt és a kapcsolatát a fiúkkal. Apropó a fiúk, mindig is vonzott az ilyen testvérek közötti szerelmi háromszög, de akiket a nagy romantikus drámázás és pasik között őrlődés zavar, azokat megnyugtatom, hogy itt nincs ilyen. Belly választása egyértelmű, még akkor is ha egy második, és aztán egy harmadik srác is belép a képbe. Merthogy Belly megszépült, tehát gyűlnek a pasik. Szó sincs itt nagy makeoverről, egyszerűen csak annyi történt, hogy Belly, aki mindig is fiúk között forgolódott és amolyan tomboy volt, most kezdett el komolyabban érdeklődni a fiúk iránt. És ez úgy látszik mágnesként vonzza az ellenkező nemet.
 

Most kicsit úgy állítottam be, mintha Belly nagy vamp lenne, de erről szó sincs. Az egény könyv ártatlan és kedves, az első szerelem és a felnőtté váláskor fellángoló érzelmek köré épül. Belly kedves karakter, bár belőlem nem sok érzelmet váltott ki. Szívesen olvastam, mert okos és szellemes és nagyon jól kezeli a fiúkat és a velük kapcsolatos érzéseit. Sosem megy át se csábítóba, se drámakirálynőbe, végig szerethető és valódi marad, számomra mégis egy kicsit egyszerű volt. A fiúk azonban igen izgalmasra sikerültek. Mind más temperamentummal és hozzállással, de abban egyetértenek, hogy Belly a barátjuk... vagy valami több. Különösen tetszettek a nem mindennapi nevek - Jeremiah és Conrad esetében.

Abból a tekintetből is egy nyári regénynek tekinthetjük, hogy egy olyan helyszínen és közegben, élethelyzetben történnek az események, amik egy kicsit különválnak a karakterek valódi életétől. Szinte semmit sem tudunk meg arról, hogy hogyan élnek otthon, mert ahogy leérnek a partra elszakadnak a másik életüktől, és csakis az számít ami ott történik. Azért kíváncsi lettem volna, hogy a fiúk, Conrad és Jeremiah hogyan élnek és viselkednek az otthoni körülmények között. Cousins Beach és a tengerparti ház mintha egy másik univerzumot jelentene nekik.

A laza nyári hangulat és a feltörő tinédzser érzelmek mellett azért van egy komolyabb vonulata is a könyvnek, ami rányomja a bélyegét a befejezésre és máris nem csak egy strandolvasnivalónak látszik a könyv. A befejezés figyelemfelkeltő, de nem cliffhanger, ugyanakkor azt éreztem, hogy ennek a történetnek koránt sincs vége és én kíváncsi vagyok a folytatásra. Leginkább egy olyan folytatásra, ami most a való életben játszódik.

Summa: kellemes és gyorsan olvasható rövid regény az első szerelemről, egy lány felnőtté válásról és egy nyárról, ami megváltoztatja az életét.


Értékelés
Cselekmény
Aaagg
Karakterek
Aaaag
Világ – Háttér
Aaaag
Eredetiség
Aaaag
Stílus
Aaaag
Borító
Aaaaa
Befejezés
Aaaag
Verdikt:
4,00


konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jenny-han-a-nyar-amikor-meszepultem-6416?ap_id=nemharapa
 
 
Blogturné Extra
A Nyár amikor megszépültem kedves története megihletett egy rajongót és igazán cuki fanartot készített hozzá? Nektek hogy tetszenek?
A bejegyzében található rajzok alkotójának deviantart oldala, ahol több képet is találhattok:
 
 







Nyereményjáték

Ismeritek a Jelly Belly-t?

Rengeteg ízben és színben létezik, és a regény főszereplője is erről a drazséról kapta becenevét. Ezért most egy kis cukorka vadászatra invitálunk benneteket!

Az első hét blogon egy-egy Jelly Belly drazsét rejtettünk el, melyek mindegyikén egy betű található. Ha ezeket összegyűjtetitek, és helyes sorrendbe rakjátok, akkor megkapjátok Belly latin órán választott nevét.

Az utolsó állomáson pedig, a bejegyzés szövegében kiemelt betűk segítségével fejthetitek meg, Belly csoporttársának - aki a könyvben is fontos szerepet játszik majd -, Camnek a latin nevét.

A válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe írjátok be. Jó vadászatot!
(postázás csak Magyarország területén!)

a Rafflecopter giveaway




Még a Blogturnéban…

04/25: Media Addict (értékelés & borítómustra)
04/27: CBooks (értékelés & rákos beteg a családban)
04/29: Nem harap a… (értékelés & rajzok)
05/01: Deszy könyvajánlója (értékelés)
05/03: Zakkant olvas (értékelés & idézetek)
05/05: Dreamworld (értékelés)
05/07: Kelly & Lupi olvas (értékelés & Jenny Hanról) 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top