FRISS

2013. szeptember 14.

Üvegtrón Blogturné - 8.nap ~ Bemutatkozik Chaol!


üvegtrónbanner 2 Az Üvegtrón szeptember 18-án jelenik meg kis hazánkban, hála a Könyvmolyképző kiadónak. Hogy ezt megünnepeljük, kilenc blogger fogott össze, hogy egy blog turné keretében bemutassa Celaena Sardothien, Adarlan legjobb bérgyilkosának történetét a leendő olvasóknak. 

Szeptember 7-től, 15-ig minden nap egy új blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve minden állomáson bemutatásra kerül egy-egy fontos karakter és néhány érdekességet is megtudhattok, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de nyerhettek is! Bizony, a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából, a turné végén kisorsolunk 3 (!) példányt az Üvegtrónból! A bejegyzések végén találtok egy Rafflecopter dobozt, aminek egyszeri, helyes kitöltésével versenybe szállhattok a könyvekért (nem kell minden állomáson kitölteni!)

A mai állomáson elolvashatjátok nekem hogy tetszett az Üvegtrón (spolier… NAGYON) valamint elirányítalak titeket az általunk összerakott Pinterest oldalra és közelebbről megismerhetitek CHAOLT!


A KÖNYVRŐL
6220_b1 Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára. Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták. A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.


ITT MEGVÁSÁROLHATOD




VÉLEMÉNY


7e15111030aa08ee0e82cd1123772512 Az Üvegtrón ügyesen és élvezetesen vegyíti az epic fantasy tömény gótikusságát a urban fantasy frisseségével és pimaszságával na meg a YA irodalom érzelmi világával, ezzel igazi mágikus robbanóelegyet alkot.
Kezdem akkor mindjárt a vegyület első alkotóelemével, az epic fantasy elemekkel. Ez a műfaj megköveteli, hogy a történet egy alternatív univerzumban játszódjon. Üdvözöllek tehát Eriliában, ahol egy zsarnoki király igázza le a védtelen birodalamakat és a mágia váratlanul eltűnt, miután a király betiltotta a gyakorlását. Ebben a kegyetlenül összeillesztett uradalomban él elaena, vagyis ennek eg yigen eldugott szegletében, a távolvégi rabszolgatelepen, ahova az önkényuralkosó száműzte az egykori profi bérgyilkost.

De Celaena nem ám egy kiaggott vénlány. Nem. 17 évesen lett Adarlan bérgyilkosa, amivel ráfagyasztotta a mosolyt az áldozatai arcára, akik ki merték kacagni fiatal korát. És itt jön be a kicsit modernizált nyelvezet és a frissesség, szemtelenség, ami inkább a urban fatasy műfaj sajátja. Szóval a komplex középkori háttér ellenére nem kell azon aggódni, hogy gótikus körmondatokban fognak beszélni a szereplőink. Szerencsére. A karakterek fital voltából adódik az is, hogy az érzelmek is az ifjúkori szerelmek ártatlan színvonalán maradnak. Egyelőre legalábbis…

0f6143c8afb2b6481134ac4e89ed2727 De visszatérve Celaenáa egy pillanatra. Imádtam. Azért, mert a megkérdőjelezhetetlen hírneve ellenére amit hidegvérű gyilkosságoknak köszönhetően szerzett mégis csak a tinédzser maradt. Erős, komoly és határozott, de el tud lágyulni egy kiskutyától vagy akár egy szép ruhától. Kicsit arrogáns és büszke, de egyúttal sérülékeny is. Keményen dolgozik, hogy komolyan vegyék, de nem esik nehezére gyengédséget mutatni.
Például a két hódolója iránt. Igen, van szerelmi háromszög. Hogyan tagolódnánk akkor team-ekre, ha nem lenne, és hogyan vitatkoznánk azon, hogy vajon Dorian koronaherceg, vagy Westfall kapitány a megfelelő férfi Celanena oldalára. Hát, nehéz választás. Nehéz, mert mindketten olyan erős és őrjítően imádnivaló férfiak, akiket bárki elfogadna maga mellé. Persze mindekettőt másért lehet szeretni. Dorian a behízelgő modorával és sármjával hamar levesz minket a lábunkról, míg Chaol, a testőrség parancsnoka barátból válik többé egy idő után. Személy szerint én Chaol felé húzok, de meg kell mondjam csak kicsivel vezet… És ami plusz pont, mindketten imádnak olvasni, mint ahogy Celaena is. Itt lehet sóhajtozni egy kicsit…

80f9cd6d6a6816a77fe46bee9f75fa74 Az úgymond mellékszereplők közül is több kedvencem akadt. Nehemia csodálatos barátnő alapanyag még akkor is, vagy talán azért is, mert Caleanához hasonlóan kicsit nagyra van magával. de imádtam utálni a félelmetes Káint, vagy Perrington herceget, vagy szánakozni Kaltain űrnő átlátszó próbálkozásain, hogy megszerezze magának a trónörököst. Külön öröm volt, hogy sokuknak a gondolataiba kaphattunk egy kis betekintést. Ettől lett igazán életteli a történet. 

Ami a cselekményt illeti, no, az mindig tartogat meglepetéseket. Először csak azt gondolnánk, hogy mindössze a párbajokról szól, amivel Celaena Adarlan királyának bajnokává válhat és ezzel elnyerheti szabadságát. Aztán mikor már szépen hozzászoktunk a helyzethez és a konfliktusokhoz akkor az írónő váratlanul teljesen új történetelemeket épít be, de ezek mégiscsak karcmentesen illenek a cselekménybe. Lesz majd itt krimi és mágia is, csak tessék olvasni!

Nekem az Üvegtrón meglepetés volt. Egy kicsit dohos, középkori hangulatú fantasy történetre számítottam és helyette kaptam egy dögös és pattogós mágiával átitatott akciókrimit egy rakás nagyszerű és életteli karakterrel és egy két lábbal a földön álló főhősnővel. Ez ám a kellemes csalódás!

ISMERJÜK MEG CHAOL-T!

chaol

“Mogorva,” “Zárkózott,” “Töprengő” ezek a szavak csak a jéghegy csúcsai, ha a 22 éves testőrkapitányt, Chaol Westfallt kellene jellemezni. Anielle (egy város Adarlan déli részén) Lordjának örököseként született, de Chaol 13 évesen lemondott a címéről, hogy királyi testőrség tagja lehessen (az apja lenézte ezt a tisztséget). Doriannal való szoros barátsága az egyik meghatározó jellemzője az életének – ahogy a rendíthetetlen hűsége Adarlan királyához is.

Amit szeret: Testőrkapitányság. Kardforgatás (bármi, ami a fegyverekkel kapcsolatos). Olvasás. Nyugodt esték. Béke & nyugalom.

Amit nem szeret: Arrogáns bérgyilkosok. Az apja. A korona árulói. Udvaroncok. Káosz. A kegyetlen törzsek, akik a Fehéragyar-Hegység-ben élnek.

INSPIRÁCIÓ

Nézzetek be a Pinterest boardra és nézzétek meg az Üvegtrón inspirálta gyűjteményünket!


NYEREMÉNYJÁTÉK


a Rafflecopter giveaway

A BLOGTURNÉ TÖBBI ÁLLOMÁSA



A Nem Harap a… blog a Blogturné Klub csoport tagja
qiX17QU

Megjegyzés küldése

 
Back To Top