FRISS

2014. november 9.

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem - Blogturné


A Blogturné Klub bloggerei elkalandoznak az amerikai foci világába egy olyan főhősnővel, aki a legjobb dobójátékos hírében áll és 17 éves csaj létére egy egész csapatnyi fiúnak dirigál. Ez a lány nem más, mint Jordan, aki gyerekkorától kezdve lány létére csak focizni akart, így teljesítményével beküzdötte magát a suli csapatának pozíciójába. A zűrök akkor kezdődnek, amikor feltűnik egy új szexis csapattag, aki nem csak Jordan csapatvezetői pozíciójára pályázik, hanem magára a lányra is. Sikerül vajon Jordannek felülkerekedni az érzelmek viharán úgy, hogy közben a csapatát a győzelem felé irányítja, bekerül a legjobb egyetemi/főiskola csapatba és a szívét sem törik össze? Mindenre fény derül, ha velünk tartotok a Kivédhetetlen szerelem turnén!

Természetesen Jordan mellett megismerheted a regény többi szereplőjét, extra dolgokat olvashatsz az NFL világáról, Miranda Kenneally írónőről és sorozatáról is. Ráadásul a Móra Kiadó jóvoltából meg is nyerheted a regényt a turné végén. Mire vársz még? Az amerikai fociszezon már elkezdődött! Kapd el a labdát!

Miranda Kenneally: Catching Jordan
Cathing Jordan




Kiadó:   LOL Könyvek / Móra Kiadó

Sorozat:     Hundred Oaks #1

Oldalszám:   344 oldal

Kötés:  Puhakötés

Fordító: Vince Judit Andrea

Megjelenés:   2014.

Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.

A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


Minden tiszteletem Jordané. Komolyan. Nem semmi az, amikor lányként, 17 évesen egy csapat srácot irányítasz a pályán és azok még ráadásul nem csak, hogy tisztelnek, hanem még tűzbe is mennének érted. A könyvet olvasva azért természetesen utánaolvastam a témának, mert nem bírtam megállni, hogy ki ne derítsem, hogy milyen valóságalapja van annak, hogy egy női játékos ilyen szerepet töltsön be a középiskolai vagy egyetemi fociban, és kiderült, hogy közel sem lehetetlen, hogy lányként ilyen poszton játsszék. Noha persze nem általános, és amennyiben lányok mégiscsak bejutnak a focicsapatba a való életben, akkor sem irányítóként, hiszen az csapatkapitányi felelősséggel jár, és úgy tűnik ide még nem jutott el a feminizmus. Azonban ez egy regény, fikció, így fogadjuk el, hogy az amerikaiak vannak annyira felvilágosultak, hogy ezt a posztot egy lányra bízzák.



Azért azt se mondhatom, hogy Jordannek annyira könnyű dolga lenne. Focista családból származik, az apja híres játékos. Azt gondolnánk, hogy ez predesztinálta Jordant is a játékra, azonban ennek ellenkezője igaz. Nagyon is meg kell küzdenie a családjával, hogy elfogadják ezt a szenvedélyét. Az írónő avval együtt, hogy részletesen, de nem szájbarágósan bemutatja a sportot, azt is megismerteti velünk, hogy milyen lehetőségei vannak egy sportolónak az USA-ban. Jordan  és a csapattársai mind különböző társadalmi és anyagi helyzetben vannak, így a focista lehetőségek minden változatát megláthatjuk. Ez úgy hangzik, mintha ez egy olyan könyv volna, amely igazából csak olyan helyen aktuális, ahol az amerikai foci népszerű, de igazából sokkal inkább  szól ez a része a regénynek a fiatalok választásairól és érett döntéseiről, mint a sportról.

És ha már az érett döntéseknél tartunk. Jordan annak néha híján van. Amennyire egyértelmű számára, hogy a foci a jövője és ennek érdekében mindent meg is tesz és semmiért sem hajlandó lemondani az álmairól; annál furcsább döntéseket hoz pasiügyben. Jordan karaktere számomra egy kicsit érthetetlen volt, hiszen a karrierjén a legkomolyabban dolgozó és felnőtt gondolkodású lány egykettőre drámázni kezd, ha a pasikról van szó. Annak mindenesetre örültem, hogy Jordan nem lett extrém tomboy, annak ellenére, hogy focizik, de azért nem is nevezhettük nagyon csajosnak. Ebből a szempontból rendben volt, de a kémiai vonzódás, amit Ty iránt érzett teljesen elvette az eszét. Azt hittem, hogy a kissé agyatlan és teljesen felelőtlen szerelem, ami köztük volt, fogja kitenni a könyvet, de szerencsére Jordan is rájött, hogy a legjobb barátja sokkal inkább hozzá való. De hol lenen a dráma, ha ez ennyire egyszerűen eldőlne? Részemről Jordan és Sam Henry szerelmének szurkoltam, de volt benne egy adag mesterségesen generált szenvelgés, amit sose jó, ha ennyire kiérez az ember.

Összességében azonban kedveltem a könyvet. Tetszett, hogy egy általam kevéssé ismert környezetbe és élethelyzetbe kalauzolt el. Kicsit féltem, hogy az első LOL könyvemben csalódni fogok és túlságosan is tini-románc jellege lesz, de kellemesen csalódtam benne és most már biztos, hogy nagyobb bizalommal fogok ehhez a sorozathoz is állni.




Értékelés


Summa:
Kedves és fiatalos történet, amiből részletes és reális képet kapunk a sport szerepéről az amerikai tinik életében.


Cselekmény
✰✰
Karakterek
Világ – Háttér
✰✰
Eredetiség
✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰
Befejezés
✰✰







Nyereményjáték


Jordan 7 éves kora óta játszik amerikai futballt, így tökéletesen kiismerte már magát a szabályok, a taktikák és a játékosok pozíciói terén. De vajon a lánynak tényleg ott van a helye a legnagyobbak között? Nem zavarják a meccsen a koncentrációját a helyes csapattársak? Összegyűjtöttünk nektek minden blogra egy-egy híres és nem mellesleg szexis NFL játékost, ám a nevüket nem árultuk el. Ismerd fel a leírásról, és a képről a keresett játékosokat és segíts Jordannak összegyűjteni az álom team-et! Ha ügyesen keresgélsz és mindenkit azonosítasz megnyerheted a Kivédhetetlen szerelem regényt. 



Született: Long Beach, California

Magassága: 188 cm

Súlya: 102 kg

Pozíció: quarterback

Volt csapatai: New York Jets, Philadelphia Eagles




a Rafflecopter giveaway



További állomások

10.31. - Zakkant olvas
11.02. - Deszy könyvajánlója
11.04. - Angelika blogja
11.08. - Media Addict
11.09. - Nem harap a blog
11.10. - Dreamworld
11.12. - Insane Life

Megjegyzés küldése

 
Back To Top