FRISS

2014. október 15.

Janet Evanovich és Lee Goldberg: A nagy zsákmány ~ Blogturné

Janet Evanovich-ot nem kell bemutatni a magyar könyvmolyoknak, mert az írónő Szingli fejvadász sorozata sokak rekeszizmát megmozgatta évekkel ezelőtt. Evanovich stílusa maradt, ám egy szerzővel kiegészülve egy ütős sorozat első darabjával tör a könyves sikerlisták csúcsára. Lee Goldberg neve külföldön összekapcsolódott az igényes krimikkel, itthon a Monk sorozat által írt könyvekből hallhattunk már róla. E kettős most a Maxim Kiadónál A nagy zsákmány című könnyel kápráztatja el a pikáns poénokra, pörgős akcióra és az ütős nyomozó párosokra specializálódott olvasókat.

Október 13-án kiderül, hogy Kate O'Hare, az FBI nagyszájú és bátor különleges ügynöke és a svindlijeiről ismert jóképű bűnőző, Nick Fox hogyan tud együttműködni egy olyan ügyben, aminek szálai izgalmas és egzotikus helyszínekre vezeti párosunkat. Tarts velünk ezen a blogturnén és ismerd meg ezt a lehengerlő és ütős párost, akik semmitől sem riadnak vissza. Ha te is bátor vagy, és jól vágy az eszed, akkor most esélyed van megnyerni a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab A nagy zsákmány című könyvet. Nyomozásra fel!


Janet Evanovich és Lee Goldberg: A nagy zsákmány
The Heist




Kiadó:   Dream Válogatás / Maxim

Sorozat:     A Nagy zsákmány #1

Oldalszám:   308 oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító: Komáromy Zsófia

Megjelenés:   2014.10.13.

Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete




deadly charm
Hogy én már milyen régóta vártam egy ilyen könyvre. A sok nehéz thriller, nagyszabású fantasy és bonyolult misztikum után most végre olvashattam valamit, ami igazán, teljes mértékben kikapcsolt! És egyébként izgalmas, vicces, bonyolult és könnyed.

A Nagy zsákmány egy olyan típusú regény, amit én filmkönyvnek hívok magamban. Az a sztori ilyen, amit ahogy olvasol szinte magad előtt látod az akciót és majdhogynem valós időben haladsz a cselekménnyel. Az ilyet csak akkor jó olvasni, ha az író olyan tempóban adagolj a cselekményt, a párbeszédeket és a leírásokat, hogy azzal pont úgy lehessen haladni, hogy még érted (tehát nem túl bonyolult), nem untat (nem közöl túl sokat) és pont akkor esnek le neked is a dolgok, amikor a szereplőknek. Kicsit olyan, mintha egy háttérinformációkkal kibővített forgatókönyvet olvasnál. Egy A-kategóriás, nagyszabású, világsztárokkal forgatott hollywoodi romantikus akció-komédiáét.


Ahhoz pedig, hogy egy ilyen belső mozit élvezzünk elengedhetetlen néhány dolog a pattogatott kukorica mellett.

Sandra Bullock: ‘Miss Congeniality’ TV Show Would Be Loved By Real FBI AgentsPl.: A nagyszájú hősnő. Kate O'Hare karaktere sok szempontból sztereotíp sablonkarakternek tekinthető. Ez abból is látszik, hogy egy az egyben össze lehetne keverni a Beépített szépség nyomozójával, akit Sandra Bullock alakít. Valószínűleg ezért is osztottam rá a magánfilmem főszerepét. Talán kellett volna, hogy zavarjon, hogy Kate szúrós, karrierista és férfias személyiségét már láttam korábban és jól ismerem, de mivel a szerzőpáros olyan jól integrálta a történetbe és a kémia közte és Nick között ennyire jól működött egy cseppet sem bántam.

So if anyone knows of the video game "The Last Of Us" then you know Joel, one of the main characters, i think Gerard Butler Looks like Joel... idk what it is
És ha már Nicknél tartunk. Isteni. A csábító svindler szerepében nagyon is brillírozott a férfi főhősünk, akit én váltig Gerard Butlernek láttam. A szellemes és pimasz beszólásai miatt az idő fele részében meg bírtam volna pofozni, a másik felében viszont pacsira nyújtottam volna a kezem. Imádtam, amilyen lazának tetszett és az írókat dicséri, hogy nem volt benne semmi mesterkéltség, semmi erőltetett sárm. Természetesen ellenállhatatlan volt.

Arról nem is beszélve, hogy a csapat összeállításánál se vettek vissza kissé elnagyolt, de pont ezért humoros és kedves karakterek felvonultatásából. Nekem az abszolút kedvencem mindenképpen O'Hare fater volt, aki a garázsban... nem, bocsánat casidában élt a lánya telkén, de simán ki tudott volna nyírni az esti sörözés előtt vagy után. Ha mással nem, akkor az ütős poénjaival.

Mint már mondtam, az O'Hare/Fox páros robbanóelegyet alkot, így a kezdeti balhék után nem lepődtem meg, hogy végül is egymás mellé kerültek szoros együttműködésbe. Nagyon jól eltalált duó az övék, ami fontos, ha egy olyan sorozatot ír az ember, amiben az ő kapcsolatuk a közös nevező. Miss Evanovich írásait már ismertem korábbról is, de a Szingli Fejvadászban megismert szatirikus és nyers stílusa erre a könyvre is rányomja a bélyegét. Abszolút pozitív értelemben.

Talán még annyit, hogy ha már az összehasonlításoknál tartunk, akkor én a cselekményben éreztem egy kis Ocean's Eleven és Olasz meló benyomást is, de mivel mindkettőt imádom, ezért itt sem botránkoztam meg a hasonlóságokon.



Értékelés


Summa:
Könnyed szórakozás, nevetés és kaland = A Nagy Zsákmány


Cselekmény
✰✰
Karakterek
✰✰
Világ – Háttér
✰✰
Eredetiség
✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰
Befejezés
✰✰







Nyereményjáték

A nagy zsákmányban több olyan svindliről is olvashatunk, ahol Fox értékes műkincseket lovasít meg elképesztő technikával. Amíg Fox a regényben teszi mindezt, addig a valóságban léteztek/léteznek olyan tolvajok, akik felbecsülhetetlen kincseket loptak már el különböző múzeumoktól, magángyűjtőktől vagy tulajdonosoktól. 

A te feladatod az lesz, hogy segítsd az FBI-t abban, hogy a hiányzó részleteket kitöltöd a nyomozási aktában. Segítségül az aktában találsz egy-két infót az eltűnt tárgyról, ám mindegyik aktából egy-egy fontos adat hiányzik. Ezeket írd be a Rafflecopter dobozba, így neked is esélyed lesz megnyerni a 3 db könyv egyikét a Maxim Kiadótól. Nyomozásra fel! 

FBI akta iktatási száma: 01234567-03

A festmény eltűnési ideje: 1945
Az ellopott tárgy értéke: 100 millió dollár
Eltűnés helye: Hans Frank magánrezidenciájából tűnt el
A festmény típusa: önarckép
A festmény címe: Egy ifjú arcképe
A festő neve: ______________________ ?
Az ügy állapot: még keresik a tettest/tetteseket, aki a reneszánsz kor egyik leghíresebb festőjének művét tulajdondította/tulajdonították el. A festő fiatalkori önarcképét állítólag a nácik lopták el Lengyelországból, és egy trezorba helyezték több más értékes műtárggyal együtt. A trezort azóta sem találták meg.

a Rafflecopter giveaway




További állomások

10/03 Zakkant olvas - Gasztrotúra
10/05 Book Heaven
10/09 Insane Life
10/11 Kelly & Lupi olvas - Hangulatteremtő
10/13 Dreamworld - Helyszínek
10/15 Nem harap a...

Megjegyzés küldése

 
Back To Top