FRISS

2014. október 13.

Anna Banks: Poszeidón ~ Blogturné




A Maxim Kiadó jóvoltából október 10-én hazánkban is megjelenik Anna Banks: Poszeidón című regénye, a Szirénia öröksége trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetét!

2014. október 1-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Anna Banks: Poszeidón




1779335_550736485027395_8317364914461819011_n.jpg

Kiadó:   Dream Válogatás / Maxim

Sorozat:     Poszeidón #1

Oldalszám:   332 oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító: Komáromy Rudolf

Megjelenés:   2014.10.15.

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. 

Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?


Minimalistic Posters Featuring The Symbols Of Legendary Greek Gods And GoddessesMinden bizonnyal nehéz sellőkről, szirénekről és minden egyéb vízi humanoidról komolynak tetsző könyvet írni. Azért gondolom, mert a hableány, mint olyan talán a leginkább kisleányos álomkarakter és leginkább mesébe illő figura az összes természetfeletti lény közül. Már olvastam, láttam hableányos/habfiús könyveket/filmeket, de mindegyik végtelenül gagyi, vagy inkább vicces volt. Szerencsére Anna Banks megtalálta azt az elegyet, amivel ezekből a rajzfilmszerű lényekből erős, harcos és felnőttes karakterek lettek úgy, hogy mellette megőrizték az ábrándos lényegüket.

Ehhez hozzájárult az, hogy a tengeri emberek talán legkevésbé cuki és leginkább keményebb fajtáját, a sziréneket választotta a regény főszereplőjének az írónő. A szirének mindig is híresek voltak a vérszomjukról és a veszélyességükről a tengeren, szóval az ő szerepeltetésük megdobta a komolysági faktort.

Na meg a mitológia. A részletes és rendezett világkidolgozás stabil alapot adott a könyvnek és a harcoktól és politikai játszmáktól sem mentes sziréntörténelem megfelelően izgalmas és hihető hátteret biztosított a könyvnek. Az a könyv, amelyben politikai sakkjátszma megy csak komoly lehet, nem? :) Egyébként még olyan apróságokra is kitértünk, mint a tengeri népek anatómiai felépítése vagy a hablények szocializációja és ettől számomra abszolút vállalhatóan komoly lett a sztori. Azt nem mondom, hogy valósághű, de hát fantasyről beszélünk nem?

MermaidA mesésen konzekvens világ mellett azért adott a könnyed stílus. néha azt volt az érzésem, hogy Anna Banks sem akar abba a hibába esni, hogy túl komolyan veszi magát egy hablegényekről szóló könyv megírása közben, ezért gyakorta találkozunk egy csepp öniróniával, csak csak szimplán szórakoztatónak, viccesnek szánt helyzetekkel. Amik nem csak annak lettek szánva, hanem azok is. Imádtam, ahogy a szirének partara vetett halként viselkednek (igen, szándékos a szóvicc...) a szárazföldi technológia vagy társadalmi kapcsolatok terén, de a csajbunyónál egyenesen hangosan röhögtem.

A karakterek is ilyen kettősséggel bírnak. Egyrészt nagyon lazák, könnyedek és viccesek, másrészt pedig a habos-babos külsőségek mellett azért elég súlyos döntéseket kell hozniuk. Szerettem a főhősnőnket, és ugyan nagyjából három oldal után ki tudtam találni a származásának rejtélyét, de így sem volt unalmas figura. Nagyon jó interakcióban volt minden szereplővel és nem lett belőle nyifi-nyafi csajszi. De mindenképpen Galén, a szirén herceg lett a kedvencem. Őt biztosan kihívás lehetett megírni, azért egy erős, határozott és és férfias alfahímre volt szükség a történethez és ő meg... hát.. egy szirén herceg. Mi lehete kevésbé férfias ennél? gondoltam én, de Anna Banks ismét rácáfolt. Galén minden szálkájában pasi, aki szexi, macsó és megvédi a nőjét, de emelett vicces és néha teljesen elveszett a modern világban. A legjobb párosítás.

The Mertailor. I freaking love the tails he makes, it's just incredible talent.

Ha kételkedtél volna benne, hogy egy sellős könyvet izgatottan, mosolyogva, de csöpögő romantikától mentesen fogsz forgatni, akkor biztosíthatlak: a Poszeidón remek szórakozás.



Értékelés


Summa:
Könnyed, de komolyságtól sem mentes sellős történet, ami sosem lesz túlzottan meseszerű, de végig elbűvölő marad.


Cselekmény
✰✰
Karakterek
✰✰
Világ – Háttér
✰✰
Eredetiség
✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰✰
Befejezés
✰✰







Nyereményjáték

Mostani játékunk során egy kis sellővadászatra invitálunk benneteket. Az egyes állomásokon található rövid ismertetők alapján találjátok ki, mely hableányokra, hablegényekre, vagy szirénekre gondoltunk. Írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe a nevüket, és máris esélyetek nyílik megnyerni, a Maxim Kiadó által felajánlott 3 könyvnyeremény egyikét.

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!)


A mai feladvány:
Egy akváriumban él, a NPEH földalatti központjában, és ő irányítja a különböző küldetéseket. Nem tud beszélni, egy számítógép fordítja le, amit mond, ha pedig káromkodik, akkor egy sípjel hallható. Bőre színe zöld.

a Rafflecopter giveaway




További állomások

10/01 CBooks
10/03 Kelly & Lupi olvas - Hamgulatteremtő
10/05 Roni olvas - Atlantisz
10/07 MFKata gondolatai - Trailer + Titanic
10/09 Deszy könyvajánlója - Kiegészítő novellák
10/11 Dreamworld - Idézetek
10/13 Nem harap a...

Megjegyzés küldése

 
Back To Top