FRISS

2014. augusztus 21.

Jessica Sorensen: Callie & Kayden és a véletlen ~ Blogturné




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden felkavaró életét!

2014. augusztus 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Jessica Sorensen: Callie & Kayden és a véletlen
The Coincidence of Callie & Kayden


Kiadó:   Könyvmolyképző

Sorozat:     A véletlen #1

Oldalszám:   ?  oldal

Kötés:  Puhakötés / keménykötés

Fordító:  Komáromy Zsófia

Megjelenés:   2014.08.25.


Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.

Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.

Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre...



Mindig megfogadom, hogy egy típusú könyvből nem olvasok egymás után többet, mert akkor elkerülhetetlen lesz az összehasonlítás. Persze most úgy alakult, hogy egymást követve vágtam bele két bántalmazott fiatalokról szóló regénybe is. Callie és Kayden történetét már többen és régóta, még jóval a magyar megjelenés előtt ajánlották nekem, mind a műfaj egyik kiemelkedő elemét, de valahogy én nem tudtam most annyira élvezni, mint vártam tőle.

Persze még így sem tudom azt mondani, hogy nem tetszett, de az alapsztori nagyon ismerős volt. Talán modortalanság ezt mondani, de ahogy megtudtam, mi történt Callievel és Kaydennel (külön-külön) csak felsóhajtottam, hogy ne már megint. Kicsit rosszul éreztem magam miatta, hogy ennyire sztoikusan, sőt szinte unottan állok hozzá mások nagyon is komoly és megrendítő traumájához, még akkor is, ha csak képzeletbeli szereplőkről van szó, de akkor se tudtam lerázni az érzést, hogy ezt a sztorit én már ismerem.

No, de ha már értékelek, akkor ne másokkal összehasonlítva, hanem magáért tegyem. Ha szigorúan elvonatkoztatok attól, hogy bántalmazott fiatalokról szóló történetekkel mostanában tele van a padlás, akkor azt kell mondjam Callie és Kayden sztorija tényleg élvezetes a maga nemében. Ahogy a borító pozitív, életvidám párosából következtethetünk róla ez nem az a szorongós, komor és mélabús történet. Az egész elmesélés inkább a továbblépésről és a továbbélésről szól, inkább optimistának mondanám. Noha erre azért rácáfol a brutális függővég, amire muszáj figyelmeztetnem mindenkit, mert egyszerűen sikít az ember a folytatásért.

Callie és Kayden mindketten szimpatikus szereplők, de én mégis találtam azért hibát bennük. A hallgatag és magába forduló Callie nagyon is hamar kinyílt és akut emberundora ellenére azért élt társadlami életet. Nem volt semmi dráma és szorongás, amit maga elé állított kihívást azt majdnem mind elsőre átlépte. általában az olyan hősnőkön, akik sokáig agyalnak egy problémán vagy helyzeten nem csípem, de ebben az esetben azt hiszem Callie helyzete megkívánta volna, hogy egy kicsit azért nehezebben tegye túl magát a dolgokon. Kaydennel nem volt különösebb problémám, bár kicsit nála is nagy ellentmondást éreztem az otthoni és a világ felé mutatott stílusa között. de mindkettejüket nagyon is megkedveltem a végére, ezért is volt olyan súlyos csapás a befejezés. Az pedig tagadhatatlan, hogy feszültség van közöttük, ezt a váltott nézőpontú történet nagyon jól átadja. Kettejük történetének alapsztorija ugyan ismert, de a jelenetek, helyzetek mind eredetiek és kétségtelenül szórakoztatóak, hol poénos, hol pedig szomorú módon.

Ami viszont mindenképpen kiemelendő, mint pozitívum, hogy a mellékszereplők is nagy szerepet kaptak és számomra még talán érdekesebbek is voltak, mint a főhősök. persze ez érthető, hiszen ők sem maradnak mindig a háttérben, a sorozat későbbi köteteiben ők maguk állnak középpontba. nekem igazán Seth lett a kedvencem, callie meleg legjobb barátja, akinek szintén nem volt egyszerű az élete eddig, viszont nagy humorral és elánnal áll az élethez. Sajnos az ő könyve még nagyon soká jön majd.



Értékelés
ggg

Summa:

Az elején még azt gondoltam ebből az alapsztoriból már mindent kihoztak, de ennek ellenére élveztem Callie és Kayden véletlenszerű találkozását és nagyon is szándékos kapcsolatát. 

Cselekmény
aaaa
Karakterek
aaaa
Világ – Háttér
aaaa
Eredetiség
aaa
Stílus
aaaaa
Borító
aaaaa
Befejezés
aaaaa



Blogturné Extra


A Véletlen sorozat három pár véletlenszerű találkozását és az abból szövődő kapcsoaltot mutatja be. Egyikük élete, sorsa, sem egyszerű, mint ahogyan a szerelmük sem. Ők a Véletlen sorozat párosai:

Callie & Kayden

Callie a visszahúzódó és csendes lány egy sötét titokkal a múltjából és Kayden a srác, akinek kint is bent is sebei vannak.

Violet  & Luke

A vadóc és megközelíthetetlen Violet és a titkokat szigorúan elrejtő sportoló, Luke.

Emery és Ryler

Emery, a kívülről tökéletes szurkolólány és Ryler, a néma goth fiú.

Seth & Greyson

Seth, a csalódott és meleg mivolta miatt bántalmazott, de jókedélyű srác, és Greyson, akiről még nem nagyon lehet tudni, hogy kicsoda. :)


Nyereményjáték

Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra. 
Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek.
A nyeremény ezúttal sem marad el! Ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.

Feladat:
1. Lájkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. A kiemelt betűk segítségével  találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata. (Kötelező!)
3. Próbáld ki! Némelyik pont remek móka vagy bátorságpróba gyanánt szolgál. Ha van kedved, próbáld ki, és örökítsd meg a pillanatot, a képet pedig extra pontokért linkeld be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (NEM kötelező!)
4. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
5. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

További állomások

08/15 Dreamworld
08/16 Angelika blogja
08/17 Kristina blogja
08/18 Kelly Lupi olvas
08/19 CBooks
08/20 MFKata gondolatai
08/21 Nem harap a blog
08/22 Deszy könyvajánlója
08/23 Zakkant olvas
08/24 Könyvszeretet
08/25 Media Addict

2 megjegyzés :

  1. Itt nem Violet akar lenni?:)
    "A vadóc és megközelíthetetlen Emery és a titkokat szigorúan elrejtő sportoló, Luke."

    VálaszTörlés
  2. Itt nem Violet akar lenni?:)
    "A vadóc és megközelíthetetlen Emery és a titkokat szigorúan elrejtő sportoló, Luke."

    VálaszTörlés

 
Back To Top