FRISS

2014. augusztus 31.

Jennifer Armentrout: Opál ~ Blogturné ~ A fényből a sötétbe


A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a Luxen sorozat következő könyvét, az Opált. Katy és Deamon története folytatódik, még csak most lendül be igazán. A könyv elit startjával egyidőben indul a nyolc állomásos blogturné is, ahol nem csak érdekességeket tudhattok meg a könyvről a szokásos értékelések mellett, de egy különleges nyereményjátékban is részt vehettek. Persze nyeremény is van: nem kevesebb, mint három szerencsés tarthatja majd kezében hamarosan az Opált!

Tartsatok velünk egy űrutazásra! Mi hozzuk a helyes űrlényeket. :)

Jennifer Armentrout: Opál
Opal


Kiadó:   Könyvmolyképző

Sorozat:     Luxen #3

Oldalszám:   ? oldal

Kötés:  Puhakötés / keménykötés

Fordító:  Miks-Rédai Viktória

Megjelenés:   2014.08.26.


Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.




Óh, hogy hiányzott nekem Deamon Black! Mindenképpen ez volt az év legjobban várt folytatása számomra, és ezt úgy mondom, hogy már olvastam is ezt a részt angolul. Nem is hiszem, hogy sokáig fogom értékelgetni, mert nincs szükség rá. Ha olvastátok az előző könyveket (gondolom igen, ha a harmadikról informálódtok), akkor tudjátok, hogy mire lehet számítani: sziporkázó párbeszédek, pimaszul remek karakterek, izgalom és rejtély, na meg forró izzás. Ez mind megvan ebben a könyvben, csak minden NAGYOBB.

Daemon és Katy most már kvázi egy párként élnek, de ez nem jelenti azt, hogy simán mennének köztük a dolgok. Azt hiszem, hogy ők azok a fajta pár, akik imádnak veszekedni és milyen jó ez nekünk. Minél hevesebben vitatkoznak ők én annál jobban szórakozom. Azt hiszem Miss Armentrout bűnös élvezetet talál abban, hogy Deamont írja és nagyon is egymásra hangolódtak, mert sosem téveszt vele kapcsolatban. Deamon még mindig bunkó és nagyszájú, az egója pedig ha lehet, most még jobban az egekben tanyázik, de azért látni lehet alatta az érző és szerelmes pasit is. Hihetetlenül vonzó és dühítő tud lenni. Amit különösen üdvözöltem régebben is, de ebben a könyvben még inkább, hogy Katy ebben méltó partner. Le tudja rángatni a srácot a földre és nem adja a be a derekát egykönnyen semmiben. A kis bloggercsajból proaktív hősnő lett akivel senki nem sz*rozhat és aki megtanulja, hogy a kapcsolatok néha a békés egyet nem értésen alapulnak. Imádom az ő párosukat, és azt hiszem, hogy akkor is tudnám őket olvasni, ha csak fogat mosnának együtt, vagy bevásárlólistát írnának. kétségkívül a kettejük közötti interakció a könyv lelke és csúcspontja.

Pedig azért bőven több van ebben a sztoriban, mint a szellemeskedés, meg a románc. A veszély egyre mélyebben fúrja bele magát a hőseink életébe és mind inkább haditervek készítgetésével és csapások hárításával kell tölteniük az idejüket. Az írónő jól balanszíroz a sokkoló vagy éppen sodró lendületű jelenetek és a kedves, romantikus és a legtöbb esetben vicces epizódok közt. Mindig van egy kis szórakozás, de sohasem feledteti, hogy a dolgok bizony kezdenek igazán komolyra fordulni. Óh, és apropó, csak engem kapott el a mosolygás mikor kiderült, hogy ismét Mount Weather az amcsi gonoszság bűntanyája. A fantáziám elszabadult egy The 100 és Luxen Crossover irányába... :)

És, ha már komolyra fordulásról van szó muszáj megemlítenem, hogy ez az a könyv, amiben mind érzelmileg, mind testileg legközelebb kerülnek egymáshoz Katy és Daemon. Itt igazán sajnáltam, hogy "csak" YA minősítésű a könyv, mert a forró felvezető jelenteket után egy kicsit több intim részletet is el tudtam volna viselni, de szerencsére Miss Armentrout van annyira profi, hogy szépen körülírva a dolgokat is nagyon érzéki része ez a könyvnek.

Boldogan olvastam a könyvet, de már rettegtem a végétől, noha jól tudtam, hogy borzasztó függővéggel zárul. És ráadásul elhatároztam, hogy a következő Luxen kalandom nem Deamon-ék történetének folytatása lesz, hanem az Obsession, az arumokról szóló felnőttesebb kötet. Utána majd visszatérek a jól megérdemelt Deamon adagomhoz és folytatom az Origin-el. Vagy elolvasom újra az első hármat. Ez a sorozat azok közé tartozik, amibe akárhányszor el tudok mélyedni.


Értékelés
ggg

Summa:

Tökéletes folytatása a sorozatnak. Minden benne van, ami eddig, de még inkább emeli a lécet. A függővég miatt pedig kisírod a szemed míg megérkezik a folytatás.

Cselekmény
Karakterek
Világ – Háttér
Eredetiség
Stílus
Borító
Befejezés






Nyereményjáték

Ugyan a luxenek már nem élnek a Lux bolygón, de ti most eljuthattok oda. Játsszatok velünk egy kis társasjátékot, hogy esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három példány egyikét az Opálból. 

Feladat:
1) Nézzétek meg a közös blogon a társasjáték tábláját (http://www.blogturneklub.com/2014/08/opal.html)! Akár ki is nyomtathatjátok, ugyanitt még bábu-sablonokat is találhattok, természetesen a könyv főszereplőivel.
2) Dobjatok. Minden nap, az aznap esedékes bejegyzésben megtalálhatjátok a kockát és rajta a dobás értékét. Lépjetek ennyit a táblán. Figyelem! A játékra csak akkor tudtok helyes megoldást adni, ha mindig csak annyit léptek, amennyit a blogon közzétett kockán láttok és a helyes sorrendet is betartjátok. E megegyezik a blogturné menetrendjével.
3) A táblán csapdák és lehetőségek is vannak. Ha olyan mezőre lépsz ahonnan űrhajó indu, akkor előre ugorhatsz mezőket, csak kövesd a hajó sárga útvonalát. A férgejáratok visszavetnek, ha ilyen mezőre lépsz kövesd a vörös járatot visszafelé.
4) Írd meg nekünk, hogy a nyolcadik lépés után melyik mezőn állsz. Ezt a megfejtést a lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe kell felvezetni. 
5) Extra pontokat is szerezhetsz, ha élőben is megvalósítod az általunk tervezett társasjátékot és erről fényképet is küldesz. A rafflecopterben kell megadnod a linket, hogy hova töltötted fel a képet. Ha inkább más játékot eszeltél ki a Lux-sorozat szereplőivel azt is megoszthatod velünk, ez is plusz pontokat ér (de azért a mi játékokunkba is vegyél részt a pontokért.)

A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway


További állomások



Augusztus 27 - Angelika blogja
Augusztus 28 - MFKata gondolatai
Augusztus 29 - Dreamworld
Augusztus 30 - Kelly Lupi olvas
Augusztus 31 - Nem harap a blog
Szeptember 1 - Deszy könyvajánlója
Szeptember 2 - Media Addict
Szeptember 3 - Insane Life

Megjegyzés küldése

 
Back To Top