FRISS

2014. június 9.

Lola és a szomszéd srác ~ Blogturné



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Stephanie Perkins Lola és a szomszéd srác című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub kilenc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lola bohókás életét! 2014. május 26-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Stephanie Perkins
Lola és a szomszéd srác



  







Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divatkövetésnek. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker fiúját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes/utálatos Bell ikrek: Calliope és Cricket.


Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –,ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.




Kiadó
 Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat
 Anna és a francia csók #2
Oldalszám
 336 oldal
Kötés
 Puha / kemény kötés
Fordító
 Komáromy Rudolf
Megjelenés
 2014. Könyvhét
Goodreads-rating
 3.98


Vélemény
Néha nagyon nehéz értékelést írni. Nem azért, mert nincs mit mondani egy könyvről, csak azért mert nem érdemes szaporítani a szót, szóval ez egy rövid értékelés lesz.

Az, hogy nem találom a szavakat egy véleményhez általában akkor fordul elő velem, amikor sikerül olyannyira kellemesen elmerülni egy könyvben, hogy nem akarok mást belevonni az élménybe. Lola és Cricket az enyémek voltak arra a pár napra, amíg velem voltak. Ez néha azt is jelenti, hogy olyan sokáig nem is maradnak velem. De ez nem baj. Ez a könyv nem akarja megváltani a világot, ez a könyv el akar andalítani, szórakoztatni akar és kikapcsolni egy pár hosszú órára.

Emellett azért illik megjegyezni, hogy ez nem az a tipikus nyári lányregény, amit az ember a strandra visz és nem sajnálja, ha a homok beleragad a lapok közé, vagy a gyerekek homokozóvödörből tengervizet öntenek rá. Nem, Stephanie Perkins azért ennél jóval több értéket visz a könyveibe. Ezt a pluszt általában a karakterei révén éri el. Most sem kellett csalódnom benne, az Anna és a francia csók kellemesen romantikus története után a Lola is megmozgatta a szívem. Nekem még valamivel jobban is tetszett, mert Lola és Cricket szerelme egy kicsit talán döcögősebb volt, és Lola személyében egy különösen színes egyéniséget ismerhettünk meg.

Számomra ez a könyv nem is annyira Lola románcáról, mint Lola életéről szólt, ami minden csak nem lapos. Lola vibráló, kreatív személyiség, aki napi szinten húz jelmezeket és két apuka neveli. Ez utóbbi különösen szimpatikus húzás volt, mert az írónő egy olyan harmonikus csalási képet festett meg egy meleg háztatásban, ami példaértékű, és valószínűleg sokkalta inkább közelebb áll a valósághoz, mint azt az amerikai filmekben sugallják.

Summa
No, ennyi. A Lola és a szomszéd srác egy kellemesen romantikus, nagy mértékben szórakoztató és kitűnő karakterekkel felturbózott könyv, ami garantált szórakozás, de nem fogja megfeküdni a gyomrod.



Értékelés
Cselekmény
Aaaag
Karakterek
Aaaaa
Világ – Háttér
Aaaag
Eredetiség
Aaaaa
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaagg
Befejezés
Aaaaa
Verdikt:
4,42 




Marie Antoninette

Lola nagy idolja és egyben a fő kreációjának ihletője a francia királyné Marie Antoinette, aki maga is a divat iránti mértéktelen elkötelezettségéről vált híressé. A Mária Terézia lányaként a francia udvarba kerül fiatal bakfis hamar kitanulta az udvari etikettet, amit aztán királynéként nagyon gyakran kijátszott. Az udvarban, elzárkózva a köznép elől dévaj mulatságokban, kártyapartikban és pazarló divatba merülve élvezte az életet. Eltökélte, hogy csakis a legelegánsabb hölgyként emlékezhetnek rá, és ezért mindent meg is tett. A rokokó stílusban öltözött királyné csakis a legpompásabb ruhakölteményekben volt hajlandó járni, amely szokása ki is váltotta az elszegényedett francia nép ellenszenvét. Ebben az időben robbant ki a híres nyakék-botrány is, amely tovább növelte a rossza renoméját a nép körében. Marie Antoinette léha életmódja a pazarló magatartása vezetett végül ahhoz a folyamathoz, amely a népet a királyi pár ellen fordította.


Nyereményjáték
A Blogturné Klub 9 bloggere, május 26-tól minden másnap értékelések, extrák segítségével mutatja be az olvasóknak Stephanie Perkins legújabb magyarul megjelenő történetét.

A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően a blogturné végén 3 példány Lola és a szomszédsrác könyvet sorsolunk ki.

Facebook Like játék: A Blogturné Klub és a Könyvmolyképző Kiadó Facebook oldalait kell kedvelned, és a nyereménydobozban kitölteni a megfelelő mezőket (vagyis az I'm a Fan gombra kattints), hogy részt vehess a sorsolásban!

A kiadó csak Magyarország területére postáz.
A nyerteseket kérjük, hogy 72 órán belül vegyék fel a kapcsolatot velünk, utána új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Megjegyzés küldése

 
Back To Top