FRISS

2014. június 14.

Kami Garcia: Törhetetlen ~ Blogturné


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kami Garcia Törhetetlen című regénye, a Légió sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Kennedy veszélyekkel- és szellemekkel teli kalandját!

2014. június 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kami Garcia 
Törhetetlen




Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg.


Most Kennedy-nek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.


Kiadó
 Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat
 Légió #1
Oldalszám
 384 oldal
Kötés
 Puha / Keménykötés
Fordító
 Zelei Róbert
Megjelenés
 2014. Könyvhét
Goodreads-rating
 3.74


Vélemény
Alighanem minden olyan könyv, ahol egy helyes testvérpár üldöz egy démont sóból készült töltényekkel, akit nem mellesleg a saját őseik szabadítottak a világra be fog találni nálam. Igen, pontosan azért, mert imádom a Supernaturalt, és ha már azt a szívembe zártam akkor minden hasonló jöhet. A hasonlóságok és párhuzamok a két történet között nem állnak meg itt, de Kami Garcia vállaltan Odaát rajongó, sőt még az egyik Lockhart ikert is Jarednek nevezte el. A hasonlóságot nem érdemes tagadni, de nem is kell. Nekem így is bejött.

Pedig nem tudom, hogy miért. Alapvetően a cselekmény egy nagyon egyszerű szálra lett felfűzve, ami ismételte önmagát. A sors és az elátkozott őseik által összeállt kis csapat a fegyver részeit keresi, amellyel meg lehet ölni a nagy gonoszt. Ebben a küldetésükben minden alkalommal ugyanazt kell véghez vinniük. Betörtünk egy ijesztő helyre, megölünk egy ijesztő kísértetet és elvesszük az alkatrészt. Nyomozás, ismétlés. Fogalmam sincs miért, de működik. Talán azért, mert pereg a cselekmény, soha nem ülünk le, hogy egy kicsit elmélkedjünk, még a romantikázás is az akciók közben történik. A szellemek némelyike elég kreatív, de van a jól bevált kútban rémisztgetés és börtönben kísértés is. Alapjában véve azt mondom, hogy semmi meglepetést nem okozott ez a könyv és mégis végigizgultam. Ez biztosan boszorkányság!


A karakterek terén sem mondhatni, hogy nagy mélységekbe ástunk le. A főhősnőnk  a szokásos naiva, aki nem ismerte a múltját, örökségét, de amint a két helyes fiú megmenti egy gonosz entitástól máris hajlandó mindent befogadni. Mármint amit mondanak… na… Nem mondom, hogy teljesen butuska, mert azért próbálkozik, de nem könyves hősnő, inkább filmsorozatos, akinek a személyiségét nekem csak felszínesen sikerült elcsípnem. Ugyanígy a Lockhart fivére esetében, akik e legkiválóbb alapanyagot biztosítják egy szerelmi háromszöghöz. Jóképűek, erősek és totál különböző hangulattal bírnak, ráadásul még testvérek is. Naná, hogy ugyanabba a lányba szeretnek bele! De persze … nem lenne megfelelő YA hősnő, ha nem a morcos és általában szótlan ikerbe zúg bele és hanyagolja a kedves és közvetlen fiút. Ez már csak így működik, gondolom. A legtöbb egyéniséggel bíró szereplő egyértelműen Csuhás, aki mindenből képes démonűző fegyvert varázsolni és teszi ezt szellemes poénok és beszólások közepette. Őt kedveltem leginkább a csapatból.


Ha a szarkasztikus megfogalmazásomból valakinek az jött volna le, hogy nem tetszett ez a könyv, akkor azt fel kell világosítanom: téved. Igen, nagyon is kiszámítható és minden elemében ismert történet ez, de valamiért az a szerencsés esemény következett be, hogy a sablonos karakterek és alkotóelemek kombinációja egy egészen élvezhető és az átlagnál jobban szórakoztató elegyet alkotott. A vége pedig mindenképpen folytatásért kiált, idegesítően körömrágós függővég lett a befejezése.

Summa
Szellemüldözős, démonvadászos történet amivel kapcsolatban mindig úgy érzed, hogy ezt már láttad valahol, de akkor is élvezed.



Értékelés
Cselekmény
Aaaag
Karakterek
Aaaag
Világ – Háttér
Aaaag
Eredetiség
Aaaag
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaaaa
Befejezés
Aaaag
Verdikt:
4,28 



Inspirációs képek




Nyereményjáték

Kami Garcia történetében jelentős szerepe van egy titkos társaságnak, a Légiónak. A Légió célja, hogy megvédelmezzék a világot a bosszúszomjas démonoktól, és az azok szolgálatában álló szellemektől.
Most meghívunk benneteket, gyertek, legyetek Ti is a Légió tagjai, és segítsetek a nyomozásban!

Minden blogon találtok egy kérdést, két válasszal. Kattintsatok az általatok helyesnek vélt válaszra, és jegyezzétek fel az alatta rejlő szót. Gyűjtsétek össze az összeset, majd rakjátok ki belőle az idézetet, amit keresünk.
De vigyázzatok! A Légió tagjai nem ismerik egymást, mindenki csak egyetlen társa nevét tudja, így az idézet szavai össze vannak keveredve. Nektek kell rájönnötök a helyes sorrendre.
Továbbá legyetek nagyon szemfülesek, mert a szellemek azon munkálkodnak, hogy eltérítsenek benneteket, és a rossz válaszok mögé is rejtettek el részleteket.

Feladat:
1. Kattintsatok arra a válaszra, ami szerintetek helyes, és jegyezzétek le a talált szót.
2. Rakjátok sorrendbe a szavakat, és a turné végén küldjétek el az idézetet. (Kis- és nagybetűket, írásjeleket nem jelöltük)
3. Hogy nyerési esélyeiteket növeljétek, minden nap beírhatjátok a rafflecopter megfelelő mezőjébe az aznapi kérdésre a választ. (A két megadott válasz valamelyikét!)
4. A kilencedik kérdésért látogassatok el a Blogturné Klub blogjára.
5. A kiadó csak magyarországi lakcímre postáz!
6. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem érkezik válasz, új nyertes(eke)t sorsolunk.

Nyomozásra fel!

Történetemet egy blogturné keretében már megismerhettétek. Emlékeztek? Kishúgom, a kedves, babaszerető kislány egyik napról a másikra gonosszá vált, de antik babák iránti szeretete megmaradt. Ki vagyok én?
1.) Alexis vagy 2.) Kasey

a Rafflecopter giveaway


A blogturné:
06/12 Dreamworld - Moundsville börtön
06/13 Bibliotheca Fummie - Trailer
06/14 Nem harap a... - inspiráló képek
06/15 CBooks - Kami Garciáról
06/16 MFKata gondolatai - Grimoire
06/17 Deszy Könyvajánlója - Csuhás Playlist
06/18 Könyvszeretet
06/19 Media Addict - Kennedy Playlist

Megjegyzés küldése

 
Back To Top