FRISS

2013. december 2.

Angelfall Blogturné #7. nap




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik Susan Ee: Angelfall- A bukás című könyve.

2013. november 26-tól 10 állomáson keresztül tart a blogturné, mely során olvashattok a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, szokás szerint nyerhettek is!


Susan Ee: Angelfall - A bukás





Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.
Kiadó:
Oldalszám:

Kötés:
puha és kemény 
Sorozat:

Megjelenés:
2013. december 15.


Nézi valaki a Supernaturalt? Valaki? Akkor az tudni fogja, hogy arra a részre gondolok, amikor az angyalok leesnek az égből és égve hullanak a föld felé. Na ez jut eszembe mindig az Angelfallról. És nem is tévedtem nagyot, mert ennek a könyvnek az angyalai sem éppen könyörületességükről és jóságukról híresek.


Az Angelfall meglepett. Eddig a rózsaszín, cukormázas angyalábrázoláshoz szoktam. Még ha van is olyan, aki valóban harcos teremtményeknek ábrázolja a menny lakóit, akkor is legalább jóságos, mértékletes és emberséges lények lesznek belőlük. Hát itt nem. Az angyalok erősek, kegyetlenek és félelmetesek. Nem egyértelműen gonoszak, mert ismerni a szándékaikat, de az biztos, hogy mindenki retteg tőlük, hiszen elpusztították a világunkat. Miért? Az majd kiderül.

Ebben a frissen poszt-apokaliptikus világban kénytelen fenntartani közel sem egyszerű családján Penryn. Merthogy ebben a könyvben semmi sem lett felpolírozva, minden kemény és nyers. Szóval, Penryn családja. Hát... szegénynek gondoskodni kell egy ön és közveszélyes anyukáról, valamint egy mozgáskorlátozott húgról. Egyik nehezebb, mint a másik egy lerombolt városban.

Penryn karaktere azonban csodálatra méltó. Semmi nem térítheti el attól, hogy megmentse a testvérét az ádáz angyaloktól. Végre ismét egy YA hősnő, akinek konkrét célja van és nem a világ megmentése, nem magasztos ügyek, csak és kizárólag saját húgának megmentése. Imádom. Persze eközben ennél sokkal nagyobb dolgokba tenyerel bele, de alapvetően nem akarja megmenteni a bolygót, és nem is biztos, hogy képes lenne rá, lévén, hogy semmi különleges képessége nincs az extrém kitartásán és testvéri szeretetén kívül. Bravó.

Susan Ee-t ismét megdicsérem, ezúttal Raffe-ért. Na most lelövöm a poént, de ez csak azoknak nem esik le, akik nem akarják, vagy Penryn-nek hívják őket. Vajon minek a rövidítése a Raffe? Na? Ding-ding-ding! Na szóval a megcsonkított angyal a rangjához méltóan arrogáns és nagyképű, de ezzel együtt humoros is, és Penrynnel remek kis össze nem illő csapatot alkotnak. A köztük lévő feszültség is kellőképpen szikrázó, de nem megy át semmi 18+ba. Még.

Persze ettől eltekintve azért van bőven 18+-os rész, igazából a horror határát súrolja. Felülről. Készítse mindenki a gyomrát, mert ahogy mondtam,kozmetikázás nélkül mutat be minden borzalmat, legyen az lelki vagy fizikai természetű. És van ebben a világban borzalom elég.

Summa: durva és sötét disztópikus történet azoknak akik szeretik az angyalokat, de tisztában vannak vele, hogy az angyalok sem angyalok.



És a végére még egy kis hangulatteremtő zene - az Ítélet napja...


Nyereményjáték
Ha szeretnétek megnyerni az Angelfall - A bukás könyvek egyikét, akkor nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy az egyes blogokon található idézeteket, melyik ismert angyalfiú mondhatta.

(- ...Reménytelenül elfuserált vagyok.) – Mindannyian azok vagyunk, és te nagyon helyes vagy, amikor épp elfuserálsz valamit.


11/26. Angelika blogja
11/27. Always Love a Wild Book
11/28. MFKata gondolatai
11/29. Deszy könyvajánlója
11/30. Dreamworld
12/01. Kelly & Lupi olvas
12/02. Nem harap a...
12/03. Insane life
12/04. Könyvszeretet
12/05. Függővég

Megjegyzés küldése

 
Back To Top