FRISS

2013. október 9.

Milyen is a boldogság Blogturné - 2.nap ~ Fancast


A Maxim Kaidó ismét kellemes órákat szerez nekünk egy nagyszerű könyvvel. A Milyen is a boldogság kellemes történet egy híresség és egy kisvárosi lány szerelméről, amely egy véletlennek köszönhetően született.

Az október 15-i megjelenésig igyekszünk nektek bemutatni a könyvet véleményekkel és érdekességekkel minden nap egy másik blogon. 

A megszokott módon itt is nyerhettek a blogturné alatt könyvet, egy kicsit azért dolgozni is kell érte. A nyereményjáték részleteiről lent olvashattok!

Ma pedig a véleményem mellett álom-castingot találhattok a poszt alján, mint extra!


A könyvről
Két idegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg – legalábbis virtuálisan –, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják.

Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él.

Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól?

Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet – akárcsak a szerelem – tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.

Ha a szerelem e-mailben jelentkezik, vajon megéri válaszolni?

Megvásárolható

Vélemény

A fülszöveg alapján egy sablon sztorinak tűnt. Rocksztár és kisvárosi lány, egymásba szeretnek, öröm, boldogság. szerencsére, én is, mind gondolom sokan, álmodoztam kislány koromban arról, hogy egy híresség szemet vet rám, ezért mindenképpen el akartam olvasni a könyvet. Még jó, hiszen azért ebben a történetben jóval több van, mint a klasszikus véletlen románc.

Igazából a véletlen csak a legelején játszik szerepet. Ellie és Graham ott váltott levelei frenetikusak voltak, imádtam volna még ennél is többet olvasni belőlük, nem számítottam arra, hogy a sztoriban ilyen hamar találkozni fognak. Meglepő módon a meglepetés és ismerkedés, szerelembe esés részen elég hamar átlendültünk és akkor jöttek a problémák. Előkerültek mindkét részről a családi ügyek, amik elég nagy akadályt jelentettek a fiataloknak. Graham a szüleitől távolodott el a sztárság következtében és sikeresen, ámde magányos tölti a napjait, mígnem egy félrement e-mail következtében rátalál Ellie-re, aki a múltja miatt önkéntes száműzetésben él egy kisvárosban. 

Kettejük szerelmének, de még inkább annak a története ez a könyv, hogy hogyan találják meg a helyüket a rájuk szabott helyen. Mindkét karaktert könnyű a szívünkbe zárni és megmondom őszintén néha azt éreztem, nem is a szerelem, hanem az őszinte barátság dominál inkább a kapcsolatukban, ahogy támaszkodhatnak egymásra és megoszthatják a titkaikat, legbensőbb érzéseiket. A szexuális feszültség helyett, ami mostanában erősen jelen van már a YA könyvekben is itt egyáltalán nem jellemző. Ellie-nek és Grahamnek sokkal jobban szüksége van egymásra lelkileg, mint testileg.



Nem fogok hazudni, nincs semmi olyan ebben a könyvben, amit máshol ne olvastunk volna. Talán valaki azt is mondhatja, hogy klisés. De az egyszerű, kedves és őszinte történetmesélés, a szerethető karalterek és az életszerű helyzetek miatt mégis nagyon kellemes kikapcsolódás. Arra a néhány órára míg olvastam teljesen belemerültem, azt hiszem nem is kell ennél több. Mosolyogtam, boldog voltam és elégedett.

Milyen is a boldogság?
Ilyen.

REAKCIÓ:


Fancast

Én így képzelem el a szereplőket (valódi nevek nélkül, mert nem mindenkit ismertem fel... :D)



Graham

Ellie
Quinn

Paul Whitman

Mrs. O'Neill
Harry
Wilbur :)

Nyereményjáték

"Az élet a boldogság állandó keresése. Sokszor azonban észre sem vesszük, ha a boldogság ott van a szemünk előtt.

Ellie és Graham most segítenek, hogy észrevegyük az apróságokat, amelyek boldogságot csempészhetnek a hétköznapokba.

A Milyen is a boldogság? című könyv egyes fejezeteinek elején Ellie és Graham elárulják, számukra mi a boldogság. Nektek nincs is más dolgotok, mint ezeket megkeresni a mi blogbejegyzéseinkben, majd beírni a Rafflecopter megadott sorába. (Nem kell megijedni, egyik sem lesz spoileres!)

Minden blogbejegyzésben egy újabb boldogságmorzsát találtok, és minden morzsa egy újabb esélyt jelent arra, hogy megnyerjétek a nyereménykönyvek egyikét!"a Rafflecopter giveaway


Beleolvasó


Blogturné



okt. 8. - Roni blogja - Whoopie pie recept
okt. 9. - Nem harap a... blog - Fancast
okt. 10. - Dreamworld blog - Idézetek
okt. 11. - Kelly & Lupi olvas - Zenelista
okt. 12. - Angelika blogja - Fagyi meglepetés
okt. 13. - Deszy könyvajánlója - Interjú az írónővel


Megjegyzés küldése

 
Back To Top