FRISS

2013. szeptember 24.

Elakadó lélegzet Blogturné - 4.nap ~ Interjú

Rebecca Donovan nagysikerű Breath sorozatának első része október 1-én jelenik meg magyarul Elakadó lélegzet címmel a Maxim Kiadó gondozásában. A Blogturné Klub 10 bloggere szeptember 21-től szeptember 30-ig minden nap egy-egy ajánlóval vár benneteket, valamint a történethez kapcsolódó extrákkal és nyereményjátékkal.

A turné végén 3 példányt sorsolunk ki a Maxim Kiadó jóvoltából, Emma Thomas és Evan Mathews lélegzetelállító történetéből. A bejegyzések végén található Rafflecopter doboz kitöltésével szállhattok versenybe a könyvért.

A könyv
Elakado_lelegzet Az USA Today bestsellere.
„Senki sem próbált szóba állni velem, én is elvoltam magamban. Az volt az a hely, ahol mindennek biztonságosnak és könnyűnek kellett lennie. Hogy sikerült Evan Mathewsnak egy nap alatt lebontania az én állandó világomat?”
Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat…
Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről és a törékeny reményről. A Elakadó lélegzet a nagy kritikai elismerést aratott trilógia első kötete.
496 oldal
ISBN 9789632612751 (fűzött) Ára: 2 999 Ft

Megvásárolható
Elakado_lelegzet_3d

Vélemény

td_abusiverelationship_1 Ez egy durva könyv. Érzelmes, néha vicces, néha gyengéd, de sokszor nagyon kemény. Mint maga az élet. Ettől lesz az Elakadó lélegzet nagyon igazi könyv.

Rebecca Donovan bevállalta  hogy megmutatja, milyen az, ha valaki egy valódi, kegytelen otthonban él. Megmutatja, hogy akkor is lehet erős valaki, ha éppen gyengének tűnik. És akkor is lehet boldog, ha egyébként a poklokat éli meg. Minden a lelki erőn múlik.

Emmának pedig különösen sok lelki erőre van szüksége. Nagynénikéjével és családjával kénytelen ugyanis élni, de a rokona ellenszenve iránta egyre kegyetlenebb és súlyosabb bántalmazássá alakul. Senki nem tud neki segíteni, mert senkinek sem engedi. Azzal próbál beilleszkedni, hogy elzárja magát mindentől és mindenkitől és igyekszik igazán láthatatlanná válni. Egy darabig jól is működik ez, de aztán betoppan az új fiú, aki csak azért sem akarja levegőnek nézni, bármennyire is próbálkozik Emma.

tumblr_ml7six6qLE1s3p8pio1_500_zps2ad79b39 A könyv igazi ereje a nyerseségében és szókimondásában rejlik. Néha kedves és romantikus, de aztán mindig durván emlékeztet minket a valóságra. Talán jól jellemzi a hatást, amit a könyv gyakorol az olvasóra, hogy elmondom olyan komoly gyomorideggel olvastam Emma zárt ajtók mögötti életéről, mintha nekem is lenne félnivalóm. Ugyanolyan remegő idegekkel, óvatos körültekintéssel és összeszorított fogakkal éltem át nagynénjének, Carolnak a kegyetlenkedéseit, mint Ő, és ugyanolyan elfojtott, kitörni készülő indulattal dühöngtem a tehetetlenségtől, mint ahogyan a barátai. Emellett a könyv mellett biztosan nem tud elmenni anélkül, hogy nagy érzelmeket ne váltson ki belőled.

StarredPhotos26 A karakterek mind igazán tiszteletre méltóak, hiszen a tőlük telhető legjobban kezelik a helyzetet. Emma borzasztó erős és eltökélt karakter, aki borzalmas lelkierőről tesz tanúbizonyságot az élete elviselésében, hogy ne ártson senkinek. Nagyszerű az az ív, amit befut a könyvben. Noha a változást nehéz felfedezni, olyan apró lépésekben történik, nincsen nagy reveláció, de lassan eljutunk oda, ahogy a szerelem segítségével kinyílik a lány, aki addig rejtegette magát. És ami a legbecsülnivalóbb benne, hogy bántalmazott ember ugyan, de nem megtört. A lehetőségeihez képest teljes életet él, és végig nagyon pozitív személyiség tud maradni.

Evan, akinek a nagy érzelmi változást köszönheti kedves és megértő fiú, pont olyan, amilyere Emmának szüksége van. De főhősnőnk kapcsolatai közül mégis inkább a barátnőjével, sarával való kapcsolata volt az, ami engem igazán megfogott. Sara csodálatos és a végletekig hűséges barát valamint hihetetlenül érző ember. Nekem Ő volt a regény csúcspontja szereplők szempontjából.

download2-10 No meg persze a gonosz nagynéni, Carol. Carol személyében szerintem nyugodtan felavathatjuk az év legijesztőbb karakterét. Attól olyan félelmetes, hogy valódi. Sajnos biztosan most is számtalan olyan ember van a világon, aki kénytelen elviselni az olyan alattomos bántalmazást, mocskos rágalmakat és szitkokat, valamint aljas manipulációt, amivel ez a nő is él. Szerintem ez ezerszer rémisztőbb, mint akármilyen fantáziaszörny.

Ami a cselekményt illeti, a történetnek inkább az érzelmek és a karakterfejlődés viszi előre, mint a történet elemek. Néha heteket ugrunk át, máskor egy estén fejezeteket töltünk. Nem baj, ez az ugrálás, amíg nem mulasztunk semmit. Arra azért tessék számítani, hogy nem a szokásos cselekményívet követi. Néha mellékpályára kerülünk, de aztán persze kiderül, hogy minden csak azért volt, hogy eljussunk a megdöbbentő és tényleg lélegzet elállító fináléig. Én egy kisebb infarktust kaptam.

Igazi és éppen ezért megrázó könyv ez egy olyan lányról, akit nem lehet megtörni. Papírzsepiket elő, Emma megríkat majd titeket!

REAKCIÓ:





EXTRA : Interjú Rebecca Donovan-nel
slide1-623x440

Kérdező: A sorozat írása alatt mit terveztél, milyen hatást szeretnél elérni a könyvvel? A visszajelzések alapján sikerült elérned ezt?
Rebbecca Donovan: Amit igazán szerettem volna, hogy olyan történetet írjak, ami érzéseket vált ki az emberekből, mindegy, hogy szeretik-e vagy, hogy utálják. Benyomást akartam tenni. Tényleg úgy gondolom, hogy ez sikerült.
K: A könyveidben nagyon kemény témákat mutatsz be. Új értelmezést adtál a New Adult műfajnak, megmutatva, hogy több lehet az egy rakás fülledt erotikus jelenetnél. Komoly társadalmi problémákat érintesz. Elmondanád, hogy miért fontos számodra, hogy megérintsd azokat a fiatalokat, akik családon belüli erőszak áldozatai, vagy öngyilkossági gondolataik vannak.
RD: Zavar, hogy a New Adult ennyire elment az erotika irányába. Ennek olyan műfajnak kellene lennie, ami felnőtt témákkal foglalkozik és azokkal a problémákkal, amik a felnőtté válással járnak.
A Lélegzet sorozat egy olyan lány története, akit soha nem szerettek azok, akiknek gondját kellett volna hogy viseljék. Az Ő küzdelme, hogy jobb emberré váljék, miközben el kell viselnie az érzelmi és fizikai bántalmazást a mindennapjaiban. Nem mindig hoz jó döntéseket, de mindig jók a szándékai. Emma története a fájdalomról, gyógyulásról és megbocsátásról szól. remélem, hogy ez a történet mindenkit megérint attól függően, hogy honnan jött és milyen a helyzete. remélem, hogy örök érvényű hatást kelt, ami segít mindenkinek felismerni a saját erejét, és hogy minden emberi lény megérdemli a szeretetet és a tiszteletet.
K: Anélkül, hogy elspoilereznénk akármit is a sorozatról, azért tudható, hogy az első könyv végén HATALMAS függővég vár minket. Eredetileg is sorozatnak tervezted a történetet vagy csak 100% gonoszságból hagytad az olvasók képzeletére a befejezést. Azért kérdezem, mert én úgy kezdtem neki, hogy egykönyves, és a vége után nagyon megkönnyebbültem, mikor megtudtam, hogy lesz folytatás.
RD: Végig sorozatnak terveztem. Ahhoz, hogy el tudjam mondani Emma történetét tudnom kellett, hogy merre is tart. Nem tudtam volna megírni az első könyvet, ha nem vagyok tisztában az utolsóval. Ugyan az útja talán eltért az eredeti elképzeléstől, de úgy írtam meg az “Elakadó lélegzetet”, hogy tudtam, lesz folytatás. Igen, talán kicsit kegyetlenség volt így otthagyni az olvasókat, de mindig is az volt a szándékom, hogy felemelem őket a szakadékból, ahova löktem őket.
K: Az olvasóid között sok bántalmazást megélt személy van. Sokan közülük megköszönték, hogy végre hangot adtál nekik. Hogy tudtál ilyen valósághű képet festeni – különösen Carol jeleneteiről? tudom, hogy az írók sokat kutatnak. Te hova fordultál, kivel beszéltél, hogy ilyen reaális képet fess.
RD: A fejemben született. Nem kellett ennél mélyebbre mennem. Saját magam sötétségébe kellett nyúlnom, hogy elképzeljem milyen kegyetlenséget zúdíthat egy ember a másikra. Talán nehezebb volt megírni, mint olvasni.
Nyereményjáték
a Rafflecopter giveaway

Beleolvasó







Blogturné további állomásai
1375273_4754601121754_2052312435_n


1. nap 09/21 Kristina blogja  - Ismerd meg Rebecca Donovant
2. nap 09/22 Deszy könyvajánlója -Story Behind The Story
3. nap 09/23 MFKata  gondolatai  - Carol és George karakteréről
4. nap 09/24 Nem harap a... - interjú az írónővel
5. nap 09/25 Kelly&Lupi olvas - Drew és Sara karakteréről
6. nap 09/26 Angelika blogja  - Zenelista
7. nap 09/27 Book Heaven -  idézetek
8. nap 09/28 Dreamworld - Borítók
9. nap 09/29 Szilvamag olvas  - Karkötők
10. nap 09/30 Roni olvas - Emma és Evan karakteréről

Megjegyzés küldése

 
Back To Top