FRISS

2013. február 3.

1. rejtély - Nyomozz könyvekben könyvért!

Első nap, első nyom.

A játékleírásban találod meg a részletes szabályokat! --> Vissza a játékleíráshoz

Ma amolyan Kern András stílusban elfogtunk egy levelet. Vagyis kettőt... Az egyik nyom rejtve marad, annak, aki nem kíván élni vele.
Vajon melyik könyvből származik?


A válaszokat csak a lenti e-mail címen fogadom el, kérlek csak egyszer válaszoljatok, felesleges többször, mert nem jelent nagyobb esélyt. Légyszi ne áruljátok el a megfejtést kommentben sem, ne rontsuk el mások szórakozását. Köszönöm.



Mitchell és Fiainak Godalming lord címére érkezett levele
október 1.
Kegyelmes Lordunk!
Mr. Harker által közvetített érdeklődésére tudatjuk, hogy a Piccadilly 347. számú házat a néhai Mr. Archibald Winter-Suffield örökösei bocsátották áruba, és egy idegen nemesúr, neve szerint Prikolits gróf vásárolta meg készpénzen.
Kiléte felől többet nem tudathatnánk a legnagyobb jóakarattal, hiszen sem ügyvédeivel, sem ügyintézőivel nem kerültünk kapcsolatba.
Lordságodnak mindenkor alázatos szolgái
Mitchell és Fiai


***
Agatha Nővér levele az Irgalmasok Budai Ispitájából Wilhelmina Murray kisasszonynak
augusztus 12.
Szépreményű Kisasszony!
Jonathan Harker úr kérésére írok, ereje pillanatnyilag nem lévén elegendő az íráshoz, bár, hála az irgalmas Istennek és Istenes Szent Jánosnak, Ispitánk őrszentjének, biztatóan erősödik. Súlyos agylázát gyógyítjuk immár hat hete. A Szépreményű Kisasszonynak szerelmét küldi, mégpedig az Exeterben lakó Péter Hawkins ügyvéd úrnak írandó levelem útján, amelyben fájlalja késedelmét, viszont tisztelettel tudatja, hogy megbízatásának végére járt, csupán néhány hetes pihenésre lesz még szüksége Ispitánkban, mielőtt hazatérne. Üzeni továbbá, hogy elegendő pénze nincsen, ámbátor megfizetne itt időzéséért szívesen, hogy majd más ínségesek szükséget ne lássanak házunkban.
Kegyelem és békesség!
Agátha Nővér
***

A válaszokat a nemharapablog@outlook.com címre küldjétek 
1. rejtély 
megjelöléssel és a nevetekkel!

Megjegyzés küldése

 
Back To Top